Tagasi kõigi postituste juurde

2016 I kvartalis kasvas väikepankade osatähtsus e-kaubanduses

12.04.2016

Maksekeskuse 2016 I kvartali statistika võrdlus eelmise aasta sama perioodiga peegeldab Eesti e-kaubanduse tugeva kasvu jätkumist. Maksekeskuse poolt vahendatud tehingute arv oli üle 3 korra suurem ja tehingute kogumaht 2,6 suurem mullusest.

Kaardimaksed tagaplaanil

Maksekanalitest kasvatas oma osatähtsust märgatavalt LHV pangalink, veidi vähem Nordea. Swedbanki ja Danske osakaal aastaga vähenes, SEB püsis stabiilne. Online kaardimaksete arvuline osatähtsus küll veidi kasvas, aga mahtude osakaal isegi pisut langes, piirdudes 15%-ga Eesti e-poodide tehingute mahust. Kasvanud on ka nende e-poodide osakaal, kes võtsid vastu makseid mõne välismaa pangalingi (Läti, Leedu või Soome) kaudu.

Maksekeskuse juhatuse esimees Art Lukas ütles kommentaariks, et osaliselt tuleneb mahtude kiire kasv uute e-poodide lisandumisest. “Meil ei ole kunagi olnud nii palju e-poodide liitumisavaldusi kui viimasel paaril kuul,” märkis Lukas. “Samas on ka nende kaupmeeste käibed, kes juba 2015 I kvartalis meie kliendid olid, aastaga kasvanud keskmiselt 50%.”