Tagasi kõigi postituste juurde

Võrdlus: Maksekeskus vs Swedbank Makseportaal

20.10.2017

Swedbank tõi oktoobris turule e-kaupmeeste jaoks uue lahenduse Swedbanki Makseportaal. Mille poolest see erineb Maksekeskuse lahendusest?

Maksekeskus Swedbank Makseportaal
Liidestamine pluginaga WooCommerce, Magento, OpenCart, PrestaShop, Shopify WooCommerce, OpenCart, PrestaShop
Pangalingi lepingud 1 leping Iga pangaga eraldi leping
Eesti pangalingid Kõik (5 panka + Pocopay & Liisi ID) Ainult Swedbank, SEB ja Nordea
Pangakonto 1 pangakonto (sobib iga Eesti pank) Swedbanki konto + konto igas pangas, mille pangalinke soovitakse kasutada
Lepingutasud 0 eur 50 eur +vastavalt iga panga hinnakirjale
Kuutasu

0 eur

Pangakaarte kasutades 10 eur.

25-50 eur + vastavalt iga panga hinnakirjale
Tehingutasu 2.5% + 0.3 eur / tehing
Üle 10 000 eur kuukäibe puhul kokkuleppeline hinnakiri
1%-2% + 0.1-0.15 eur / tehing
Pangalinkide tagastused Jah Ei
Makse + Tarne Jah Ei
Simple Checkout Jah Ei
Paypali kasutamine e-poes Vajalik leping otse Paypaliga, eraldi liidestus Vajalik leping otse Paypaliga, võimalik makseportaali liidestus

Kokkuvõttes: Swedbanki lahendus on tehnilise juurutamise mõttes endiselt oluliselt keerukam kui Maksekeskuse plugina installeerimine, mis toimub minutitega. Tõsi, seda arendusvalu tuleb nüüd läbi teha üks kord, mitte iga panga kohta eraldi ehk 6 korda (või Baltikumi dimensioonis üle 10 korra). Täpne Swedbanki poolt toetatud pankade nimekiri pole küll veel selge – kodulehel infot pole toodud (täiendame, kui saame teada).

Ent vaev igas pangas eraldi konto avada ja pangalingi leping sõlmida on endine. Samuti peab raamatupidaja jälgima erinevate pankade kontoväljavõtteid jne.

Alustus- ja püsikulud on Swedbanki makseportaalil oluliselt kõrgemad. Vastu pakutakse madalamat tehingutasu, aga kogukulude mõttes hakkab see mõju avaldama alles suuremate käivete juures, mille puhul ka Maksekeskus pakub samaväärse paindlikkusega kokkuleppeid.

Tarneviisidega seonduval pole Swedbanki portaaliga mingit kokkupuudet. See tuleks portaaliklientidel eraldi lahendada.

Küll aga toetab makseportaal Paypal integratsiooni. Paraku on Paypali tähtsus Baltikumi e-kaubanduses marginaalne ja integratsioonivõimalused on enamlevinud platvormidesse juba niigi sisse ehitatud või lihtsalt lisatavad.

* Uuendatud 24.10. Saime infot, et Swedbankil on olemas ka moodul Woo ja OpenCarti jaoks. Ühtlasi selgus, et Swedbanki makseportaal võimaldab Eestis ainult SEB ja Nordea integratsiooni, mitte kõiki panku.