Restoran ja kohvik saavad kullerteenuse luua kiirelt
Viimaste kuude eriolukord, kus tunduvalt on piiratud meie tavapärast elurütmi ja -korraldust, on loonud sunnitud innovatsiooni – kiiresti on tulnud lahendada väljakutseid, mida nö tavaolukorras oleks lahendatud kuude või isegi aastate jooksul. Nagu öeldakse — head kriisi ei tohi raisku lasta. Kriisis on sündinud mitmeid kasulikke teenuseid, mille asjakohasus ja elujõud leiavad koha ka uues normaalsuses.
Kriis on väga tugevalt mõjutanud toitlustuse ja restoranide ärisid. Taastumine võtab aega ning paraku ei pruugi paljud restoranid enam uksi kunagi avada. Kriisist edukalt väljumine ei sõltu ainult uste avamisest vaid eeldab pikemat ja uuenduslikumat vaadet. Nii võib kriisist tulla välja hoopis suurema ja edukamana. Mõistes, et tõenäoliselt jääb toidu, sealhulgas mitte ainult kiirtoidu vaid ka restorani kvaliteediga roogade kojutellimine trendiks, peab iga toitlustaja mõtlema segmendi teenindamisele.
Mõistes, et tõenäoliselt jääb toidu, sealhulgas mitte ainult kiirtoidu vaid ka restorani kvaliteediga roogade kojutellimine trendiks, peab iga toitlustaja mõtlema segmendi teenindamisele.
Loo omaenda toidukullerteenus
Üks võimalus on jätta kõrvale vahendajad ja toiduvedajad ning luua enda kullerteenus, mille abil maitsvad road klientideni toimetada. Sisuliselt ei ole ju vaja muud kui võimalust võtta toidutellimusi ja makseid vastu üle veebi ning viisi kuidas nende tellimuste kontaktivaba laialivedu korraldada. Ajal kui restoranid on suletud, on tööjõud senise personali näol olemas. Tulevikus võib kaaluda nii koormuse jaotamist erinevate inimeste vahel kui vajadusel uute inimeste palkamist.
Esimesele probleemile on lahendus olemas kodumaise veebiplatvormi Voog.com näol ning mobiilsete tööülesannete ja tööjõu haldamise küsimuse lahendab väga hästi ära Fleet Complete. Seega on vajalikud “klotsid” oma kullerteenuse ehitamiseks tegelikult juba ammu olemas, nüüd on vaja nad lihtsalt omavahel suhtlema panna.
Võta tellimused vastu üle veebi
Esmalt pane püsti oma veebipood voog.com platvormil. Soovitus on kindlasti hoida oma veebipood võimalikult lihtne. Voog pakub mitmeid valmiskujundusi, mille abil saad oma poe püsti loetud tundidega. Seejärel saab võtta kasutusele Voogis saadaoleva liidestuse Maksekeskusega ja võibki alata tellimuste ja maksete vastuvõtmine.
Ühenda veebipood logistikalahendusega
Kui veebipood on loodud, siis ühenda see Fleet Complete teenusega. Fleet Complete on mobiilsete tööüõlesannete ja tööjõu haldamise teenus, mis muudab Voost tulevad tellimused töödeks, mille saad hõlpsalt oma kullerite vahel ära jagada. Kogu vajalik info tellimuse kohaleviimiseks edastatakse kullerile mobiilirakendusse.
Teenus võimaldab tellimused töödeks jagada, need saad hõlpsalt oma kullerite vahel ära jagada.
Pane püsti teenuse juhtimiskeskus
Et kohe alguses protsess efektiivselt toimima panna soovitan luua väikese kullerteenuse juhtimiskeskuse. See võiks tähendada ühte lauda arvuti ja kassaaparaadiga. Arvutiekraanil saab mugavalt töid kulleritele jagada ning kassaaparaat on vajalik, et tellimuste tšekid kööki jõuaks – just nagu tavaliselt.
Kas oma kullerteenuse loomine tasub ära?
Jah. Lahendus sündis soovist kohalikke restorane aidata ning selle peamine eesmärk oli aidata kaasa töökohtade säilimisele. Seda eesmärki silmas pidades on see projekt end juba ära tasunud, sest oleme aidanud kaasa vähemalt 8 töökoha säilimisele (esimene lahendust kasutav restoran, Kolm Tilli).
Konkreetse restorani kontekstis kullerteenuse tasuvust arvutades tasub aga silmas pidada ka seda, et toidu väljamüügi hind on võrreldes teiste kullerteenusetega märgatavalt parem. Tartus on suurte kullerteenuste vahendustasud 20% juures, ent kuuldavasti on juhuseid, kus need on veelgi kõrgemad. Lisaks sellele puudub otsene vajadus ise kullerteenust pakkudes lõppkliendilt teenustasu küsida. Seda seepärast, et tööjõud on juba palgal ning transpodikulu on kindlasti väiksem kui ca 20%-ne vahendustasu. Teoorias suurendab odavam teenus nõudlust ning eeldused eduks on justkui olemas.
Uued võimalused
Lisaks eelnevale võib väita, et praegu on võimalik omaenda kullerteenusega äri isegi kasvama panna. Nimelt näen suurt võimalust väiksemates kohtades, kus suured kullerteenused täna oma teenust ei paku. Sellistes asumites võib kohalik restoran olla üleüldse ainuke asutus, mis mingilgi kujul kontaktivaba kojuveo teenust pakub. See aga tähendab, et nõudlus teenuse vastu võib kasvada oodatust palju suuremaks. Lisaks sellele mängib väiksemates linnades ja asumites kindlasti rolli ka tugevam kogukonnatunne, mistõttu eelistatakse rohkem kohalikke tegijaid.
Suurt võimalust näen väiksemates kohtades, kus kullerteenused täna oma teenust ei paku.
Samas võib mõelda ka suuremalt — suurte toidupoodide kojukande tähtajad on meeletult pikad ning veebipoed ülekoormatud. Äkki tasub ka kohaliku restoranina veidi oma menüüd kohendada ning lisaks tavapärastele roogadele ka muud toiduained oma veebipoodi müüki paisata? Tehnilised võimalused on selleks igatahes olemas. Seega ära lase head kriisi raisku, mõtle kastist välja ning proovi, kuidas omaenda kullerteenus sinu restorani kontekstis töötab.
Rohkem infot ja täpsemad juhised leidad Fleet Complete kodulehelt.
Tutvu kaupmeeste liitumistingimustega ja liitu Maksekeskusega maksete vastuvõtmiseks